середу, грудня 20, 2023

«Гірчить Чорнобиль крізь роки»

 26 квітня 2023 року виповнюється 37 років з моменту страшної катастрофи й величезної екологічної трагедії світового масштабу на Чорнобильській АЕС.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС є скорботним нагадуванням людству про важку перемогу над вогнем та радіацією, які прорвалися з реактора атомної станції, а також днем, коли ми висловлюємо велику вдячність та засвідчуємо шану за героїзм і самовідданість ліквідаторам. Адже ціною власного життя та здоров’я без вагань та роздумів вони пішли на подвиг, щоб зберегти життя мільйонів людей.

У зв’язку із повномасштабною агресією росії проти України світ опинився під новою ядерною загрозою. Окупанти п’ять тижнів  перебували на Чорнобильській АЕС, а ЗМІ інформували про локальні пожежі в Чорнобильській зоні, загасити які Україна не могла через окупантів. До того ж,  станція залишалася без електрики, яка необхідна, зокрема, для охолодження відпрацьованого палива.

Над Чорнобильською АЕС 2 квітня 2022 року знову підняли український прапор. 

З нагоди дня пам’яті Чорнобильської трагедії Копичинецька міська бібліотека для дорослих бібліотека підготувала книжкову виставку «Гірчить Чорнобиль крізь роки». На виставці представлено видання, які детально описують події на ЧАЕС у день аварії, подвиги ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу та спроби їх подолання, питання енергетичної безпеки та використання альтернативної енергетики.





Немає коментарів:

Дописати коментар