середу, грудня 20, 2023

“КОНСТИТУЦІЯ – основний закон для влади і громадян”

 28 червня Україна відзначає державне свято – День Конституції. Це свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини. Конституція 1996 року стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства. Саме Конституція проголосила Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою.

Конституція – Основний Закон України, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права і обов’язки держави, гарантії прав і свобод громадян у суспільстві. Це своєрідний суспільний договір, у якому народ визначає основні напрями свого подальшого розвитку та існування.

Напередодні свята, працівниками КЗ «Публічна бібліотека Копичинецької міської ради» , організовано тематичну книжкову виставку “КОНСТИТУЦІЯ – основний закон для влади і громадян”. Представлена література знайомить з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, дає можливість простежити шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.

Шановні читачі! Запрошуємо Вас відвідати нашу книгозбірню та ознайомитись із виставкою. Вона обов’язково розширить ваші знання із конституційного устрою нашої держави.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар