середу, грудня 20, 2023

 26 жовтня 2023 року, до Копичинецької громади завітав Аскольд Лозинський - президент Світового Конгресу Українців (1998–2008 рр.), адвокат, громадський діяч, та передусім нащадок українських політичних емігрантів у США. Саме у місті Копичинці народилася мати Аскольда Євгенійовича, Марія Сафіян, вона була головною актрисою першого західноукраїнського фільму «До добра і краси», що вийшов у 1938 році.

Під час візиту до міста Копичинці, Аскольд разом з дружиною Роксоляною, завітали до нашої книгозбірні. У читальному залі бібліотеки відбулася приємна, тепла розмова. Під час спілкування ділилися спогадами про матір Аскольда Євгеновича – Марію Сафіян та сестру - Ларису Кий (з дому Лозинська), які надавали благодійну допомогу Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих.

Також бібліотека отримала 10 примірників книг "Плекав їх біль по втраті України: книга про подружжя Євгена та Марії Лозинських» від автора.

Щиро вдячні Аскольду Лозинському за подаровані книги! Усі охочі почитати книгу можуть знайти їх у Публічній бібліотеці Копичинецької міської ради.









Немає коментарів:

Дописати коментар