пʼятницю, січня 17, 2014

Уклін та шана Кобзарю


 

      Т.Г.Шевченко – це слава і гордість українського народу. Волею історії він ототожнений з Україною і разом з буттям рідної держави продовжується нею. Він росте і й розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення.

    2014 рік, з метою гідного відзначення 200-річного ювілею видатного сина українського народу, Указом Президента України від 11.04.2012 № 257/2012 оголошений Роком Тараса Шевченка. 

    Значення постаті Т. Г.Шевченка для українського народу важко переоцінити. “Шевченко – це митець, художник, який відкрив для української нації двері в безкінечність. Він є гарантом нашої вічності…” – сказав Микола Жулинський.

     В  читальному залі   Копичинецької міської бібліотеки для дорослих  організована книжкова виставка «Зоря Шевченкова горить, до правди й волі людство кличе» . Образ найщирішого лірика і гнівного бунтаря, поета, художника, людини постає перед читачами завдяки поетичним, прозовим і малярським творам митця, сторінкам його щоденника та листуванню, працям дослідників і спогадам друзів.   Виставка буде цікава та корисна  школярам,  студентам, викладачам, а також широкому колу читачів.

 

  Також в  Інтернет-Центрі нашої бібліотеки відбулася віртуальна подорож «Художній світ великого Кобзаря». Протягом дня ми пропонували читачам нашої бібліотеки переглянути за допомогою комп'ютерів  експозиції  комп’ютерних копій картин  Т.Г.Шевченка. Прийняли участь у даному заході читачі різного віку:від школярів до людей старшого покоління.  Ми показали нашим користувачам, що Шевченко був не тільки геніальним поетом, а ще й талановитим художником.

 

     Загадку Т.Г.Шевченка  досі нерозгадано. Тож запрошуємо всіх бажаючих згадати велике ім'я та створити екскурс у світ людини універсальних талантів.

Немає коментарів:

Дописати коментар