четвер, грудня 15, 2016

«Права молоді. Які вони?»


   10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини . У цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини - перший універсальний міжнародний акт з прав людини.
    Вперше цей день став відзначатися в 1950 році після того, як Генеральна Асамблея прийняла резолюцію 423 (V), що закликає всі держави і зацікавлені організації встановити 10 грудня кожного року як День прав людини.
    Метою проголошення цього дня є привернення уваги "людей у всьому світі" до Загальної декларації прав людини як до загального ідеалу для всіх людей і народів.
      14 грудня бібліотекарі  Копичинецької  міської  бібліотеки для дорослих спільно  з вчителем секції «Правознавства» Малої академії наук Романюк Н.М. на базі Копичинецької  НВК  «ЗОШ І-ІІІст. №1 –гімназії» провели  інформаційно-правову годину  «Права молоді. Які вони?» . Присутнім  було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації ООН про права дитини, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади, конкретні ситуації які розглядалися під час заходу змусили замислитись студентів над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. До уваги учасників Дня правових знань були представлені відеофільми «Конвенція ООН про права дитини» та «День прав людини». Зав.бібліотекою Благута О.Т. провела  огляд книжкової виставки «Молодь у правовому полі», на якій були представлені новинки правознавчих видань із фонду бібліотеки.












14-грудня -  День  Інтернету в Україні.
    Протягом дня учнівська молодь  мала  можливість переглянути слайд-презентацію  «Історія виникнення Інтернету»,  отримали корисну інформацію з відеоролику  «Безпечний Інтернет для учнів». Також бібліотекарі проводили тематичний огляд літератури «У світ через Інтернет»,  де розкрили різні сторони  Інтернет-послуг -  позитивну та негативну. 




Немає коментарів:

Дописати коментар