пʼятницю, серпня 16, 2013

Делегація району взяла участь у ХІV Всеукраїнському фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини»


    Щороку на початку серпня Монастириський район на Тернопільщині перетворюється на лемківську столицю. Лемки з усього світу з’їжджаються до ватри, яку запалюють в урочищі Бичова. Адже саме на Тернопільщині проживає чи не найбільша лемківська громада в Україні.

Делегація від Гусятинського району,очолювана першим заступником голови районної державної адміністрації Василем Цільом та заступником голови районної державної адміністрації Романом Сагайдаком, взяла участь у ХV Всеукраїнському фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини» 3-4 серпня 2013 року в м. Монастириська .

У дерев’яному будинку, який виготовлено у Копичинецькій ВК і встановленого за сприяння уродженця с.Чагарі Михайла Мацієвського та завідувача Чагарівським сільським клубом Михайла Вовка, працівниками Копичинецької міської бібліотеки для дорослих (Оксана Благута, Галина Стець)  та Гусятинської ЦБС (Олена Рога, Тетяна Ковальська), було відновлено інтер’єр лемківської хати. Основними матеріалами хати стала частина виставки - експозиції з краєзнавчо-народознавчого музею школи №2 м.Копичинці «Хатина народної цілительки Марії Щетини»
 



 



 

 



Також, на ХV Всеукраїнському фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини» представляли район: народний аматорський ансамбль лемківської пісні Хоростківського міського будинку культури, дует Марії та Євгенії Стригів с.Товсте , творчий тандем аматорського ансамблю танцю «Первоцвіт» та дитячо-юнацької студії «Мрія» Копичинецького центру культури і дозвілля та спеціалізованої школи с.Васильківці, майстер народних ремесел з Товстого гончар Василь Бардачевський.














Лемківські пісні, які звучали у виконанні ансамблю, частування традиційними стравами, приготованими господинями з Копичинець, зробили Гусятинську лемківську хату особливо привітною та гостинною.

Немає коментарів:

Дописати коментар