пʼятницю, серпня 16, 2013

"Талант, відданий людям"

 
''Один із найбільш феноменальних голосів, які я коли-небудь

чув у своєму житті,справжній геній співу"

Людвіг Гесс



 
         Настав час, коли до нас повертаються імена наших великих співвітчизників, і ми маємо змогу гордитись блискучими талантами, які породила наша рідна земля. Серед таких імен педагог, оперний та камерний співак, уродженець м.Копичинець Клим Чічка-Андрієнко.

   
       В Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих в літературно-мистецькій вітальні "Орфей" 19 липня 2013 року проведено літературно-музичний урок "Талант відданий людям" . Бібліотекар Стець Г.І. провела бесіду-інформацію про життя і творчий шлях Клима Чічки-Андрієнка.


       Присутні мали можливість прослухати архівний запис пісень у виконанні геніального тенора. Ось як чудово пише про Клима Чічку-Адрієнка користувач бібліотеки, член літературно-мистецької студії "Лямпа" Зелінська Наталя: "Його голос впізнає увесь світ, ним пишається Україна і Європа він син землі, де тече тиха річка Нічлава, де музика вітру і шум лісу утворюють мелодійну симфонію. Його голос мав чудовий тембр! Ніжно-звучний, шовково-матовий. І цей прекрасний голос артист довів до вершин досконалості: він звучав без найменшого напруження, плавно, вільно. Його спів вражав барвами, як коштовні перли. Виступаючи у великих концертних залах він завжди згадував свій рідний край – Копичинці. Місто, де вперше заспівав під мелодію чарівної природи."
 
         Зав.бібліотекою Благута О.Т. ознайомила молодь з викладкою літератури "Музика на все життя" де представлені книги, статті з газет та журналів, світлини, ексклюзивні документи Копичинецького музею театрального мистецтва Тернопільщини.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар