пʼятницю, вересня 14, 2018

Кіно-мистецька подорож: «Режисери і актори, які стали легендами».


В другу суботу вересня ми відзначаємо день українського кіно. Адже саме суботнім вечором так приємно подивитися цікавий, видовищний фільм. Ця можливість у нас є завдяки творчим зусиллям талановитих режисерів, чудових акторів та художників.
Кіно дозволяє нам, простим глядачам, поринути у новий незвіданий світ – світ фантазій, історій та мрій, у якому нам ніколи не побувати насправді, проте який щодня забарвлює та прикрашає нашу буденну реальність. Сьогодні навіть важко уявити життя без кіно. А українське кіно – це особливі кінострічки. Вони зняті на Батьківщині, в них проглядається історія нашого народу, сяють українські кінозірки, творять українські режисери.
До дня українського кіно працівники Копичинецької міської бібліотеки для дорослих провели кіно-мистецьку подорож «Режисери і актори, які стали легендами». Гостями заходу були учні ЗОШ І-ІІІст.№2 м.Копичинці та вчитель історії О.Ухач.
На зустрічі були представлені відео-ролики про історію створення українського кіно. Зав.бібліотекою О.Благута розповіла цікаві факти з життя видатних українських режисерів С.Параджанова, Л.Бикова, О.Довженка, К.Муратової та українських акторів І.Миколайчука, Б.Ступки, А.Роговцевої. Ці імена викликають захоплення не одного покоління.
Бібліотекар О.Пласконь розповіла присутнім про першу актрису західноукраїнського кіно Марію Сафіян (у заміжжі Лозинська) – уродженка Копичинців. Саме вона знялася в першій українській повнометражній художній стрічці «Для краси і добра».
Також розгорнута викладка літератури: «Українське кіно: майстерність талантів»






Немає коментарів:

Дописати коментар