середу, серпня 22, 2018

XIX ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ ЛЕМКІВСЬКОЇ КУЛЬТУРИ "ДЗВОНИ ЛЕМКІВЩИНИ"

3-5 серпня поблизу містечка Монастириська на Тернопільщині пройшов один із найбільших етнографічних фестивалів «Дзвони Лемківщини», який об’єднав лемківське середовище з цілого світу. Цього року свято лемківської культури вперше тривало протягом трьох днів.
Відвідувачі заходу мали можливість послухати автентичні пісні та етнічну музику лемків, взяти участь у майстер-класах та оглянути виставку декоративно-ужиткового мистецтва майстрів народної творчості. На фестивальній сцені виступали творчі колективи та окремі виконавці з України та з-за кордону.
Делегацію від Гусятинського району очолив начальник відділу культури і туризму Гусятинської районної державної адміністрації Р. Є. Сагайдак. У складі делегації на свято прибули працівники Копичинецької бібліотеки із завідуючою Благутою О.Т. та директор Копичинецького центру культури і дозвілля Штокал Г.М., а також народний аматорський ансамбль лемківської пісні Хоростківського міського будинку культури, мистецький керівник Галак В.В. У дерев’яному будинку бібліотекарі Копичинецької міської бібліотеки для дорослих і працівники Копичинецького центру культури і дозвілля відтворили інтер’єр лемківської хати і лемківське частування за стародавніми рецептами.
Експозиційний будиночок відвідали голова обласної державної адміністрації Степан Барна, народний депутат Микола Люшняк, начальник управління культури Тернопільської ОДА Григорій Шергей та наш земляк , тепер киянин , голова Київської обласної організації Всеукраїнського товариства «Лемківщина» Михайло Мацієвський.
Майстер народної творчості Василь Бардачевський презентував свої вироби із глини.
 
Візитівкою Гусятинщини на фестивалі «Дзвони Лемківщини» була вишита карта Гусятинського району.

















Немає коментарів:

Дописати коментар