середу, травня 09, 2018

Неабияке задоволення приносять нові книги, коли надходять в бібліотеку. Кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство. Нещодавно Копичинецька міська бібліотека для дорослих поповнилася новою літературою (36 книг). Нових надходжень небагато, проте є на що звернути увагу. Це й сучасна художня, краєзнавча, галузева, цікаві серії, книги про війну на Сході України.

Чекаємо Вас у міській бібліотеці.



Сергій Лойко «Рейс»
Сергія Альохіна не турбували питання війни та політики у сонячному Лос-Анжелесі, поки вони не стали його особистою справою. Тепер про спокійне життя можна забути, адже в збитому над Східною Україною «Боїнгу» летіла його сім'я.
Тепер відчайдушному головному героєві належить особисто дізнатися про трагедію, пов'язану з цією катастрофою. Йому допомагає американська журналістка, також небайдужа до того, що трапилося. Там, у центрі військових дій східних областей, їм належить дізнатися всю правду про зловмисників та зіткнутися з війною віч-на-віч.
По стопах Альохіна слідують старі та нові вороги, а також серійний вбивця... Чи вдасться йому помститися за своїх близьких та залишитися у живих? Дізнайтеся в гостросюжетному трилері Сергія Лойка «Рейс»!



Андрій Кокотюха. "Червоний".
Книжка починається згадкою про премію роману за найкращий історико-патріотичний твір від "Коронації слова". І зрозуміло, чому. Роман справді найбільш історико-патріотичний із того, що доводилося цього року читати.
Червоний – це псевдо провідника осередку УПА на Волині. Історія його життя розповідається різними вустами: нашого сучасника Клима Рогозного, який знайшов зошити свого дядька-дисидента і журналіста; вірного радянській владі міліціонера, який дедалі більше ставить під сумнів офіційну версію подій; опального радянського офіцера на зоні, який також починає замислюватися, за що він воював і яку батьківщину захищав під впливом легендарного Червоного. Розказана переважно від імені цих нібито ідеологічних ворогів, історія Червоного виглядає переконливою і сповнює читача патріотичного запалу.
Діалоги героїв, знання предмету, навіть тюремний жаргон тих часів – над усім цим автор попрацював ретельно.
Андрій Кокотюха – вправний прозаїк. Він уміє будувати сюжет. Набивши руку в детективному жанрі, він знає, як вести читача й читачку дорогою своїх героїв, не відволікаючись на ліричні відступи. Це десь добре – бо книга читається на одному подиху.


Василь Шкляр. Чорне сонце
Російсько-українська війна очима бійця полку "Азов". Хто і навіщо затягує криваву драму? Чому гинуть найкращі? Чому місцеві вважають своїх визволителів ворогами? Яким наш герой бачить майбутнє Вітчизни? Глибока, сповнена смутку, болю й надії оповідь хлопця, якого честь і сумління змусили взяти до рук зброю.


Добровольчі батальйони.
Чи вистояла б Україна без мужності добровольчих батальйонів? У чому сутність руху добробутів – і де його витоки? Якою була роль добровольців під час найважливіших степів битви України проти гібридного агресора? І що чекає на добробути у майбутньому? На ці питання вирішила відповісти група експертів і журналістів. Проект «Добробати» - це хроніка історії духу і водночас роздуми над його природою. Створення добробутів, їхній бойовий шлях і сучасний стан – усе це безпосередньо з уст учасників подій, політиків, військових, громадських діячів та волонтерів.




Марта Холл Келлі «Бузкові дівчата»
Кароліна Феррідей працює у Французькому консульстві у Нью-Йорку. Але її життя кардинально змінюється, коли гітлерівська армія вторгається до Польщі у вересні 1939 року, а невдовзі у 1940 році окуповує Францію.
Польська дівчина Кася Кужмерик розуміє, що її безтурботна молодість закінчилася, коли, після окупації Польщі нацистами, починає виконувати доручення підпільного руху опору.
У напруженій атмосфері один хибний крок може мати згубні наслідки.
Для амбітної молодої німецької лікарки Герти Оберхойзер оголошення про роботу у перевиховному жіночому таборі здається квитком у нові професійні сфери. Але вона опиняється в пастці нацистського концтабору і стає однією з лікарів-злочинців, що робили досліди над живими людьми.
Життя цих трьох жінок неймовірним чином перетинається. Їхні історії розгортаються на різних континентах: від Нью-Йорка до Парижа, Німеччини та Польщі. Кароліна і Кася прагнуть відновити справедливість для тих, кого історія забула.
Це захоплива книжка про подолання мирними людьми тих випробувань, з якими їх зіштовхнула війна. Келлі майстерно доповнила історичне тло чудовими персонажами.
Ті, хто любить читати історичну художню літературу, мають полюбити роман «Бузкові дівчата» Марти Холл Келлі

Немає коментарів:

Дописати коментар