понеділок, вересня 19, 2016

Мойсей української літератури

              2016 рік в Україні оголошено роком Івана Франка. 27 серпня цього року ми відзначаємо 160 років від дня народження та вшановуємо 100 років від дня смерті  поета.
       В історії української літератури є багато по-справжньому великих імен. Хтось із письменників прославився чудовими віршами, у когось була незвичайна біографія, комусь випало стати засновником або жанру, або цілого напрямку... Про Івана Франка можна говорити і в першому, і в другому, і в третьому випадках, але й цього буде мало. Адже він належить до геніїв: якими тільки талантами не наділила його природа! Поет, прозаїк, драматург — уже таке поєднання в одній людині є рідкісним. А він же не просто писав вірші, оповідання і п'єси. Майже кожен його твір ставав явищем не лише в українській, а й у світовій літературі.
     До ювілею Великого Каменяра в Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих організовано книжкову виставку "Мойсей української літератури". 

Книжкова виставка дасть змогу якнайкраще збагнути велич постаті Івана Франка,  не тільки як класика української літератури, а й ученого, філософа, людини європейського рівня, яка набагато випередила свою добу. Запрошуємо усіх шанувальників Франкіани та небайдужих причаститися із Франкової криниці.

Цими днями, в с. Яблунів та в с.Вікно відбулись «Франкові читання», які проводило літературне об`єднання «Медобори», організатором якого є поет-пісняр Іван Кушнір.
   В заході взяли участь літератори, бібліотекарі, педагоги, юристи району, журналісти.  Почесною гостею цього свята була правнучка Івана Франка пані Олеся Франко, яка проживає в м. Калуші Івано-Франківської області. Пані Олеся розповіла про своє родинне дерево, читала свої вірші та твори про Франка.

   















Немає коментарів:

Дописати коментар