середу, серпня 26, 2015

День Незалежності "З Україною в серці"

       
 
                                                              Живи, Україно, живи для краси,
                                           Для сили, для правди, для волі!
                                           Шуми, Україно, як рідні ліси,
                                           Як вітер в далекому полі.
                                                                                       О. Олесь 

Україна...  Рідна сторона, земля наших батьків, на якій нам судилося народитися і жити, яка стала для нас Вітчизною.
Велична і трагічна історія України. Здавна численні завойовники приходили на цю прекрасну, багату землю, щоб загарбати її й поневолити український народ.
Народні пісні, думи, перекази донесли до нас правду про давні героїчні і сумні часи, коли славні козаки-запорожці боронили волю народу, священні землі рідної землі
 24 роки тому з великою надією та вірою у майбутнє ми прийняли виклик долі – стали  на шлях створення та розбудови власної незалежної держави. З кожним роком поглиблюється усвідомлення  подій, що відбулися  24 серпня 1991 року, коли Верховна Рада прийняла Акт проголошення незалежності України.  Цей короткий документ заклав підґрунтя для розбудови нової держави, тієї, про  яку наш народ мріяв багато віків.
23 серпня - День Державного прапора. Впродовж історичних звершень він ставав символом боротьби за національні й соціальні права українського народу. Серце кожного українця завмирає при підйомі національного прапору. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праці, краси та багатства рідної землі.
Ці визначні державні свята, вистраждані мільйонами відданих українців, достойних її синів і доньок, стали по-справжньому всенародними. У серцях народу України серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці.
У неділю, 23 серпня в Копичинецькому Центрі культури і дозвілля відбувся святковий концерт присвячений Дню Незалежності України "Торуймо шлях до перемоги, бо Україна в нас одна". До святкування також долучилася Копичинецька міська бібліотека для дорослих, організувавши  в  фойє ЦКіД фотовиставку " Копичинці у плині літ..." Копичинчани мали можливість переглянути світлини рідного міста.






















До уваги відвідувачів та читачів бібліотеки в читальному залі Копичинецької міської бібліотеки для дорослих представлено книжкову виставку- панораму "Моя найкраща, вічна і єдина, колиска і Вітчизна -Україна"".
Виставка знайомить читачів з історією та культурою великої європейської держави – Україна , життям країни, її історичним минулим та сьогоденням, з найважливішими історичними подіями держави. З матеріалів, представлених на виставці, читач дізнається про яскраві віхи становлення нашої незалежності від часів козаччини і до сьогодення. Цікаві науково-популярні видання не залишать байдужими тих громадян, хто прагне збагатити свої знання з історії України, стати справжнім її патріотом.



 
 









Немає коментарів:

Дописати коментар