пʼятницю, березня 13, 2015

Т. Шевченко – художник з душею поета


  В історії кожного народу серед її великих творців є люди, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким самородком для українців є Т.Г.Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського духу.  
    Шевченко для України – не просто народний поет, геніальний митець, якого доля обдарувала багатьма талантами. Національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець – так його називають українці. Т.Г.Шевченко став символом духовного відродження народу. Але Тарас Григорович не тільки великий Кобзар, поет, а ще й талановитий художник, який багато своїх живописних творів залишив нам у спадок.
    10 березня в Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих відбулась літературно-мистецька година "Т.Шевченка - художник з душею поета". У заході взяли участь учні 9-го класу НВК "Загальнооoсвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія" .
 Захід розпочала вчитель української мови та літератури Росолович Л.О.

 Зубик Х. підготувала і ознайомила присутніх з презентацією картин на тему  "Малярська спадщина українського генія" .
 Вірші Тараса Шевченка прочитали Хобтова М. та Чернега К.


 Презентація книг Т.Г.Шевченка "Малярська спадщина українського генія" - Зубиик х.



 "Лілея", "Мені однаково" -  читає Хобтова М.

"Розрита могила" - читає Чернега К.


 Учасники заходу мали можливість переглянути книжкову виставку "Кобзар" - духовний скарб народу",  де були представлені "Кобзарі" різних років видання, починаючи з першої половини 20 століття  а також  відео "Невідомі сторінки із життя та творчості Т. Г. Шевченка"
 https://www.youtube.com/watch?v=z-u46Id3LKk
 Благута О.Т. ознайомила  присутніх з літературною спадщиною Т.Г.Шевченка.
                            







Немає коментарів:

Дописати коментар