пʼятницю, травня 30, 2014

Семінар «Азбука бібліографічної роботи»

Джерело Гусятинська ЦБС
 
У п'ятницю 23 травня 2014 року, на базі Копичинецької міської бібліотеки для дорослих пройшов районний семінар працівників ЦБС. В роботі семінару взяли участь начальник відділу культури і туризму Гусятинської райдержадміністрації Роман Сагайдак та житель міста Копичинець - письменник, громадський діяч Богдан Михайлович Савка і учасники театру поезії «Слово» Копичиненецького міського центру культури і дозвілля (керівник Руслана Савка).


Семінар складався з двох частин. Перша частина «Азбука бібліографічної роботи». Друга частина «Роль публічної бібліотеки у вихованні свідомого громадянина - патріота» та презентація книги Богдана Савки «Забути не маємо права», присвячена вшануванню Героїв України, адже свято встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.


Відкрила семінар директор Гусятинської ЦБС Фаберська М.М.



З вітальним словом звернувся до бібліотекарів начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Р.Є. Сагайдак, який нагородив ювілярів-бібліотекарів грамотами відділу культури і туризму. А також зупинився на проблемах і досягненнях бібліотечної галузі району.



Про використання інформаційних технологій у роботі бібліотеки поділилася своїм досвідом завідувач Копичинецької міської бібліотеки для дорослих Благута О.Т..



Присутні переглянули електронну презентацію Копичинецької міської бібліотеки для дорослих.



В ході семінару були висвітлені такі питання:


1.Організація і методика бібліографічної роботи в бібліотеці( зав. методично – бібліографічним відділом М. П. Осика)





2. Бібліографічне обслуговування в бібліотеці . Робота з Д Б А. ( бібліограф Г. М. Шустак)




3. Довідково – бібліографічне обслуговування користувачів дітей та керівників дитячого читання( зас. директора по роботі з дітьми Н. Я. Пенюта)

4. Ознайомлення з бібліотекою-базою проведення семінару (зав. філією для дорослих м. Копичинці О. Т. Благута ).

5. Вимоги до ведення облікових документів і списання книжкового фонду ( зав. відділом комплектування О. З Доробало).


6.Обмін досвідом:

1. Форми масового бібліографічного інформування( зав. бібліотекою – філією с. Целіїв М. М. Пилипів)

2.Огляд нової літератури – одна з найпоширеніших форм бібліографічної інформації.( зав. Бібліотекою -філією м. Хоростків Л. І. Росяк).

Перед учасниками семінару виступив письменник, краєзнавець, громадський діяч Богдан Михайловича Савка - автор багатьох публікацій про боротьбу ОУН-УПА на Тернопіллі та книжок




  • «А смерть їх безсмертям зустріла»
  • «Гаряча була то хода»
  • «І могили говорять»
  • «А нас й Сибір не доконав»
  • «Останні на полі слави»
  • «Забути не маємо права» , про написання якої автор поділився з нашими колегами.

Працівники бібліотеки мали змогу взяти участь у веб-конференції «День Героїв вшановує молодь Тернопілля», організатором якої була Тернопільська обласна бібліотека для молоді.


Україна живе,бореться, житиме і перемагатиме. 23 травня – День Героїв: минулого, сучасності та майбутнього! Герої сьогодення - це Герої Небесної Сотні та українські патріоти, що загинули в мирний час , захищаючи незалежність України. Вони були звичайними людьми. І в мить останню віддали нам найдорожче , що мали, - життя своє. Вічна пам'ять всім борцям за волю України. Їхній подвиг забути не маємо права.





Немає коментарів:

Дописати коментар