вівторок, березня 07, 2017

Згадали про Володимира Івасюка

             4-го березня, в день народження  Героя України, композитора Володимира Івасюка, у приміщенні Копичинецької  бібліотеки для дорослих відбулася зустріч шанувальників його творчості.
       Розпочався даний захід із молитви, яку виголосив отець Василь Погорецький. Потім жителі та гості міста послухали розповідь  члена НСЖУ Романа Островського про те, як знімався фільм «Червона рута»(1971р.), про телепередачу «Алло, ми шукаємо таланти…» (яка транслювалася із Чернівців у 1972 році), про перший фестиваль «Червона рута» (який проходив у м.Кіцмань в 1988році). Багато інших спогадів із життя Володі Івасюка,Назарія Яремчука, Василя Зінкевича, яких в в ті часи фотографував Роман Карлович демонструвалися світлинами та музичним супроводом. Працівники бібліотеки (директор Оксана Благута) підготували виставку книг, листівок, календариків та періодичної преси, а також разом із своїми читачами прочитали вірші, приурочені Володимиру, які написали  місцевий поет-пісняр, член НСЖУ Іван Кушнір та член НСПУ Ігор Топоровський.
     Присутні мали можливість переглянути світлини із фотовиставки «Червона рута» від Донецька до Верховини», яка в минулому році побувала у 17 містах України, зокрема в Зоні АТО (автор Роман Островський), почути та побачити відеосюжети каналів телебачення, про геніального композитора, також дізналися, кому була приурочена пісня «Червона рута».
                                                    Ілона Романко

                                                    м.Копичинці














пʼятницю, березня 03, 2017

КОНКУРС "НАША СПАДЩИНА"




 Як ми скоріше повідомляли, у рамках Всеукраїнського патріотичного культурно - освітнього проекту "Всесвітня спадщина в руках молоді" Тернопільська обласна бібліотека для молоді організовує обласний етап конкурсу молодіжної творчості "Наша спадщина".
Завданням Конкурсу є: виявлення творчих здібностей та залучення молоді до творчої діяльності та активної участі у культурному житті держави.
Молодь міста Копичинець  з радістю відгукнулась взяти участь у конкурсі.
До Вашої уваги роботи представлені на конкурс.



Олена Дехтяр - вироби з бісеру.
Номінація: вироби народного промислу: «Рукотворні скарби» (кераміка, природний матеріал, витинанка, розпис на склі тощо).


Володимир Ухач - стаття "Геноцид української мови"
Номінація: твір «Наша мова калинова» (власний: вірш, проза, есе, нарис тощо).


Юра Рогатин - точені вироби з дерева.

Номінація: вироби народного промислу: «Рукотворні скарби» (кераміка, природний матеріал, витинанка, розпис на склі тощо).




Творча зустріч


ПРИСВЯТА ГЕРОЯМ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

26 лютого в Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих відбулось засідання літературного об'єднання "Медобори", яке відкрив його керівник, поет-пісняр Іван Кушнір. Зібрання літератори присвятили Дню Героїв Небесної сотні.
І.Кушнір прозвітував про роботу літоб’єднання в 2016 році. Про план роботи на 2017-й інформував побратимів по перу його заступник, письменник І.Бандурка. Цьо горіч ГО літераторів Гусятин- щини планує вшанувати відомих мистців, уродженців нашого району Дем’яна Наливайка (390-річчя від дня смерті - 1627 рік) та Богдана Лепкого (145-річчя від дня на-родження - 4.11.1872). Втретє у серпні планується провести Міжнародний мистецький фестиваль «Яблуневий Спас». Відповідно заплановані заходи цьогоріч проходитимуть у смт Гусятин, селах Крогулець і Яблунів. Об говорювалися також питання про проведення творчого вечора одного з місцевих поетів чи прозаїків, видання альманаху та публікації художніх творів молодих авторів на шпальтах нашої газети - мистецької сторінки «Медобори».
Учасники зібрання, в якому також взяли участь Копичинецький міський голова Павло Лосик, військовослужбовець Богдан Федорович, який повернувся на відпочинок із зони воєнних дій на Сході країни, бібліотекарі міста та прилеглих до нього сіл, журналісти краю, переглянули і прослухали відеокліп на вірші й музику І.Кушніра «Жінкам Небесної сотні».Пісню професійно виконала співачка з Тернополя Ярослава Декалюк. Звучали вірші, присвячені Героям Майдану, поетів М.Тарабія, В.Ухача, А.Стефанця, Б.Савки, І. То поровського. Дует гітаристів М.Кучмія і О.Шпуляка виконали пісні на слова поета М.Кучмія.
У заключному слові міський голова П.Лосик, що постійно бере участь у масових заходах, подякував організаторам творчої зустрічі за подаровані мистцями чудові хвилини для розуму й душі, закликав до об’єднання інтелігенції міста (культосвітніх працівників, педагогів, працівників медицини), а також навколишніх сіл, бо від цього виграє загальнонародна справа.

Джерело: Вісник Надзбруччя. - 2017р. - 3 бер. - с.8.

Фото: Островського Р.К.




















середу, березня 01, 2017


ОГОЛОШЕННЯ
4-го березня 2017 року, у суботу, о 15-й годині,
в приміщенні Копичинецької бібліотеки 
для дорослих (вул. Чортківська,9) 
відбудеться зустріч
шанувальників творчості
 Володимира Івасюка,
з нагоди дня його народження.
На даному заході будуть представлені 
світлиниіз фотовиставки «Червона рута»
 від Донецька до Верховини»
 (автор Роман Островський),
перегляд відео та літератури про Володимира Івасюка.