вівторок, червня 07, 2016

Цей день в історії, 6 червня: День журналіста

        День журналіста щорічно відзначається в Україні 6 червня згідно указу Президента України від 25.05.1994 №251/94 — у день прийняття Спілки журналістів України в 1992 році в Міжнародну федерацію журналістів.
     Робота журналіста дуже корисна, адже вона допомагає людям відстоювати свої права, вирішувати проблеми, вибирати правильний шлях у житті.
         Останні події в Україні зворушили весь світ. Відвага журналістів, телеоператорів, фотографів з написами "Преса" ставала найулюбленішою ціллю цинічних карателів – снайперів. Перебуваючи в гарячих точках революційних подій журналісти правдиво висвітлювали події в Україні. Ризикуючи своїм життям, вели, прямі ефіри з місця подій.

     6 червня в Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих відбулося святкування професійного свята- Дня журналіста, організатором якого був Островський Р.К. – секретар первинної організації Національної спілки журналістів України міста Копичинці. На цьому заході були присутні  голова міста -  Лосик П.С., секретар Копичинецької міської ради – Назарук Т.В., члени НСЖУ –Савка Б.М. (м.Копичинці), Тарабій М.В. (м.Копичинці), Топоровський  І.Т. - член НСПУ(м.Хоростків),  поет-пісняр Кушнір М.В. (с.Яблунів),  директор Гусятинської   Централізованої Бібліотечної  Системи  - Фаберська М.М., активні користувачі та працівники бібліотеки, позаштатні кореспонденти ЗМІ.



  Лосик Павло Степанович (міський голова)  привітав присутніх зі  святом і побажав міцного здоров’я,
 творчих здобутків і натхнення, високого професіоналізму, щастя і благополуччя.





  Островський Р.К. від імені первинної організації Національної спілки журналістів України міста Копичинці привітав Топоровського І.Т. зі вступом НСПУ.





 Фаберська М.М. (Директор Гусятинської ЦБС)  привітала присутніх з Днем журналіста. На згадку про цей святковий день подарувала книгу "У камені, бронзі, граніті", а також дзвінок  для прес-клубу, який буде скликати юних початківців на урок.



Тарабій М.В.  (поет) ділиться своїми новими віршами.



Кушнір М.В. (поет-пісняр) подарував всім присутнім свої чудові пісні.


Савка Б.М. (краєзнавець, громадський діяч)  подарував  
нову книгу Островському Ярославу "З Богом та церквою на шляху до національного відродження".



середу, червня 01, 2016

ЩЕДРИЙ ДАРУНОК ОЛЕГА МАРЦИНКІВСЬКОГО.


      Де́нь Євро́пи — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р.
       В цей день ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше – наше спільне майбутнє, це шлях, яким іде об’єднана Європа. Ми з її народами належимо до однієї цивілізації, поділяємо її цінності, поринаємо у красу і багатство мов, традицій, звичаїв, духовність, культуру народів, пізнаємо їх багатогранність і глибину.
      З метою відзначення Дня Європи 21травня 2016 року в Копичинецькому центрі культури і дозвілля  відбувся концерт Народного артиста України , співака і композитора  Олега Марцинківського. У його творчому доробку світова та українська класика, більш як 150 народних пісень, кобзарські думи, балади, сучасні пісні, більше 300 власних творів. Багато з них були подаровані шанувальникам його творчості  які були присутні на заході.
       Щедрий дарунок зробив  маестро  Марцинківський  для копичинчан  - комплект книг, які поповнили дитячу та дорослу книгозбірні міста.