пʼятницю, квітня 29, 2016

Хліб з прифронтової Мар'їнки


     28 квітня завітав до Копичинецької  міської  бібліотеки  для дорослих Роман Островський (голова прес-клубу при бібліотеці) , який нещодавно повернувся з зони АТО. Він поділився своїми враженнями від перебування на території Сходу України з працівниками бібліотеки та її користувачами. Відбувся цікавий діалог, присутні ще більше дізналися про важке життя українських бійців  і мирних жителів. Роман Островський передав бібліотеці хліб випечений в місті Мар’їнка, в міні-пекарні, яка після двох років війни на Донеччині, відновила свою роботу із березня цього року. Продають його, як соціальний хліб, по 6.40 грн. для жителів цієї сірої зони. Це все сталося завдяки місцевій церкві «Преображення» (пастор Олег Ткаченко).
     15 квітня 2016 року кореспондент Тернопільської газети «Вільне життя +» Ліля Костишин одержавши цю буханку хліба в Мар’їнці, подарувала Роману Островському.




 
Гільза подарована бійцем із м.Чорткова по кличці «професор», на передовій, біля міста Торець -15  журналісту із м.Копичинці Роману Островському.

середу, квітня 27, 2016

Чорнобиль: біль наш довічний

        Минуло 30 рокiв, а чорний день Чорнобильської трагедiї продовжує хвилювати людей: i тих, кого вiн зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто пiзнiше народився далеко вiд покривдженої землi. Цей день не минув  безслiдно, вiн розплодив по свiту багато трагедiй; вiн буде завжди об'єднувати всiх одним спогадом, однiєю печаллю, однiєю надiєю.
         З нагоди 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи 26 квітня  в Інтернет-Центрі Копичинецької міської  бібліотеки для дорослих  організована    тематична поличка: «Чорнобиль: біль наш довічний» на якій представлені   документальні матеріали, художні твори, публіцистичні нариси.
       Також для юних користувачів бібліотеки  пройшла бесіда-спомин “Чорнобиль не має минулого”, яку провела бібліотекар читального залу Пласконь О.М.  

  








       












      У пам’яті українського народу - це день чорнобильського лиха, болю, суму, пересторог, забути його чи викреслити із пам’яті нації – неможливо.
Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.

Біль душі людської
 26 квітня, в Копичинецькій ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів відбулося відзначення 30-річчя Чорнобильської трагедії. Учні школи розповіли присутнім та показали у світлинах про ту жахливу трагедію, що сталася на Україні . Перед присутніми виступив інвалід-чорнобилець Іван Миронович Витвіцький, який з перших днів трагедії брав участь в ліквідації наслідків трагедії в м.Прип’ять.
         Міський голова м.Копичинці вручив Івану Мироновичу памятну відзнаку «30-а річниця аварії на Чорнобильській АЕС». Такою ж відзнакою ще нагороджені Олег Мирославович Нарадка та Василь Іванович Бурбило. Усі вони жителі міста Копичинці.
                                                         Роман Островський

                                                           фото автора














Чорнобильська трагедія в мережі Інтернет



середу, квітня 13, 2016

Чистота міста – у наших руках


       Благоустрій в усі часи був візиткою будь-якого міста, створював затишок, комфорт для самих мешканців, забезпечуючи сприятливі умови для їхньої життєдіяльності. Саме з того який в місті благоустрій, в якому стані дороги, тротуари, площі, як виглядають зелені насадження, яка ситуація з впорядкуванням парків та скверів,  складається враження про населений пункт.
      8 квітня міські  бібліотеки для дорослих та дітей спільно з працівниками міської ради взяли активну участь у прибиранні території колишнього банку.








      Давайте подбаємо про наше місто разом. Чистота, це в першу чергу здоров’я наших дітей.