пʼятницю, грудня 11, 2015

Вебінар "ПОРТАЛ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ МІН'ЮСТУ"


10 грудня 2015 року працівники міської бібліотеки для дорослих прослухали вебінар на тему: «Портал електронних послуг Мін’юсту»,  яких проходив в Інтернет-Центрі бібліотеки.  Лектор Євген Демченко ознайомив з перевагами отримання електронних послуг, з переліком доступних реєстрів, з різними способами авторизації на порталі, з тим, як і де можна отримати (взяти) цифровий підпис, як отримати інформацію з Реєстру речових прав на нерухомість за об’єктом і за суб’єктом майнового права.

 https://www.youtube.com/watch?v=CEXwFjlxw3c#t=20


 

вівторок, грудня 08, 2015

Шановні жителі Копичинецького краю!

У місті Копичинцях заплановано :
- відновлення виходу газети «Копичинецькі вісті» («Наш край»), та створення її сайту;
- відновлення проводового радіо та створення FМ-радіо (редакції радіо);
-створення телеканалу «Копичинці» (редакції телебачення);
- організація корпунктів обласних та регіональних ЗМІ;
- створення фотовітрини «Події міста»;
- роботу Копичинецького прес-клубу.
Запрошуємо на роботу жителів міста та навколишніх сіл, які вміють працювати на комп’ютері і мають навики:
- у фотографії;
- у відеозйомці;
- хочуть опанувати професію журналіста, диктора радіо чи телебачення;
- звуко чи відео режисера,
- володіють комп’ютерною версткою,
- бухгалтера.
На роботу та до співпраці в редакції газети, радіо та телебачення запрошуємо учнів старших класів, студентів, молодь та людей похилого віку.
Довідки та запис по телефону 097 665 35 21.
Початок роботи – 15 грудня 2015 року.

середу, грудня 02, 2015

Правовий та соціальний захист бійців АТО

 
Як отримати статус учасника бойових дій, статус добровольця, пільги, виплати та які документи для цього необхідні – це далеко не повний перелік питань, які виникають перед воїнами АТО.  Чимало бійців не знають своїх прав. У зв’язку з цим пропонуємо для допомоги у використанні бійцям АТО та їх близьким друге доповнене видання «Правовий та соціальний захист бійців АТО» з добіркою діючих, змінених та нових нормативних законодавчих актів та зразків документів, а також роз’яснень щодо їх застосування. Даний посібник є в читальному залі Копичинецької  міської  бібліотеки  для дорослих. Всіх, хто потребує допомоги з даного питання запрошуємо до нашої бібліотеки.



Правовий та соціальний захист бійців АТО / Уклад. 3. О. Гладчук. - вид. 2-е, перероб. й доновн. Тернопіль: ТзОВ “Терно-граф”, 2015. - 160 с.












Вчитись ніколи не пізно...

Освоєння комп'ютера проходить швидко і непомітно у представників молоді та її дітей, яка фактично з дитячого саду має свої мобільні телефони, комп'ютери, планшети та інші досягнення технологічного прогресу . А як бути представникам старшого покоління , яке теж бажає освоїти інтелектуальну залізяку?

Саме для такої категорії користувачів Копичинецька міська бібліотека для дорослих запровадила нову послугу -  безкоштовне навчання комп'ютерній грамотності та пошуку інформації в Інтернеті. Навчати таких "студентів" дуже  непросто.  Працівники бібліотеки намагаються до кожного знайти індивідуальний підхід, проводять групові та індивідуальні заняття.

Люди похилого віку здобувають базові навички роботи з комп’ютером, навчаються азам роботи в мережі інтернет: спілкуванню електронною поштою, у соціальних мережах, на блогах та форумах. Крім того, користувачі опановують програму «Скайп», навчаються друкувати на комп’ютері, знайомляться з сайтами органів влади. Ця ініціатива покликана розкрити потенціал представників старшого покоління, поліпшити їх психологічний стан, допомогти їм отримати необхідну інформацію, розширити кордони спілкування, реалізувати творчі плани.







Савка Б.М. (історик-краєзнавець) та Тарабій М.В.(поет)  є частими користувачами Інтернет-Центру нашої бібліотеки. В даний час вони працюють над створенням своїх нових книг. Бібліотекар юнацького відділу  Білоус В.Б. надає  їм посильну допомогу в роботі на комп'ютері.


Всі ці навчання стали доступними завдяки програмі "Бібліоміст". Отож запрошуємо всіх бажаючих для освоєння комп'ютерної грамотності. Завжди раді відвідувачам Інтернет-Центру.