пʼятницю, жовтня 16, 2015

"І пам'ять серця, і вічний смуток"

14 жовтня у світлий День Покрови Пресвятої Богородиці,
День українського козацтва, День створення УПА ми вперше офіційно відзначаємо ще й День захисника України.
Це свято започатковане в нелегкі часи для вшанування мужності та героїзму захисників суверенітету та територіальної цілісності України. Воно воістину всенародне, окроплене кров’ю та освячене вірою. Адже наш народ завжди прагнув до незалежності, давав достойну відсіч загарбникам і відстоював рідну землю.
Покрова Пресвятої Богородиці – своєрідний символ і оберіг України, запорозьких козаків. Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила українців, наше козацьке військо, учасників визвольних змагань, вояків УПА, надавала їм сил у боротьбі з ворогом.
Славну когорту мільйонів героїв, загиблих у різні часи за соборність та волю України, вже у двадцять першому столітті поповнили Герої Небесної Сотні та тисячі наших співвітчизників, які загинули за час неоголошеної війни на сході України.
В Копичинецькій міській бібліотеці для дорослих організовано тематичну виставку "І пам'ять серця, і вічний смуток" присвячену вшануванню пам'яті героїв України. Тут зібрані видання,які розкривають історію українського війська від давніх часів до сьогодення,  книги про боротьбу УПА нашого земляка, історика-краєзнавця Б.Савки, а також представлена періодика, яка висвітлює героїзм та мужність "Небесної Сотні" та українських хлопців на сході України.
Запрошуємо всіх до перегляду тематичної виставки "І пам'ять серця, і вічний смуток" яка розміщена у краєзнавчій кімнаті бібліотеки.