понеділок, травня 25, 2015

ЛІТЕРАТУРНИЙ ФОРУМ У КОПИЧИНЦЯХ

          У неділю 16 травня в Копичинецькій бібліотеці для дорослих відбувся літературний форум літераторів нашого району, у якому взяли участь поети Івано-Франківського поетичного клубу "Об'єднані словом"  - лауреат літературної премії  ім. А.Малишка Наталія Данилюк, Леся Геник, Віталія Савченко та Олександра Федорів. З м.Тернопіль на зівбрання прибули  член НСПУ, керівник обласного літоб'єднання при ТОО НСПУ Зіновій Кіпибіда, поет-гуморист Орест Чоловічок, лірики Марія ГУменюк і Ярослава Підлужна, а з Чортківського району  - автори кількох книг Іван Дмитрик, Ярослав Дзісяк. Основний кістяк зустрічі склали гусятинські літератори Богдан Савка. о.Василь Погорецький, Михайло Тарабій, Микола Кучмій, Микола Базів, Любов Печінка, Ніна Куцинда, Любов Івнків, Богдан Томс, Оксана Басіста та ін.
       Відкрив літературний форум у Копичинцях поет-пісняр Іван Кушнір, який став ініціатором і спонсором зібрання у місті над річкою Нічлава. Поблагословив мистців слова на літературну працю доктор богослов'я, письменник о.Василь Погорецький. Прозаїк прочитав свій твір "Мамина вишита сорочка".
      Літератори засвітили свічку пам'яті, вшанували Хвилиною мовчання усіх полеглих на Сході України захисників Незалежності України, адже тільки за час "перемир'я" загинуло 84 і поранено 400 військовослужбовців.
      Мистці слова прочитали свої поетичні та прозові твори, а поет-пісняр І.Кушнір під акомпонемент  гітари виконав свої пісні. ЦІкаво: вірш Б.Савки "Стань народе!", який він прочитав колегам по перу , був опублікований в ЗМІ не тільки України, але й в США та Канаді.
      Учасники літературного форуму в Копичинцях відвідали літературно-меморіальний музей класика української літератури Б.Лепкого (1872-1941) в с.Крогулець.
                                                                                                                                                                                      І.Бандурка.

































Зав.бібліоткою Благута О.Т. щиро подякувала гостям зустрічі за подаровані книги.